Gezondheid

Voor veel mensen is het, met name in het begin van hun verblijf in Italie, handig om een Nederlands sprekende arts, tandarts, enz. te hebben. Als vereniging hebben we daar alle begrip voor en daarom kun je hier een lijstje vinden. Let wel dat de Nederlandse Vereniging, door het opnemen van iemand in deze lijst, natuurlijk geen oordeel uitspreekt over de professionele kwalificatie van de betreffende (of andere) personen.
Het is absoluut niet de bedoeling de suggestie te wekken dat Italiaanse artsen, tandartsen, enz. minder zouden voldoen. Organisatorisch valt er, in het algemeen, nog steeds wel het een en ander aan te merken op de Italiaanse gezondsheidszorg maar voor wat betreft de professionele kwaliteit hoor je hier net zoveel goede en slechte verhalen als in Nederland.
In de praktijk wordt de keuze van een arts door tal van factoren bepaald, waarvan een goede communicatie natuurlijk wel een belangrijke is. Net zoals in Nederland geldt ook hier dat iedereen persoonlijke voorkeuren heeft. Ons advies luidt dan ook: praat ook met vrienden en buren om tot een goede keuze te komen. Let op dat als je via de ASL verzekerd bent, de keus van een arts wellicht niet geheel vrij is.

Mocht je iemand anders (of jezelf) willen toevoegen aan dit lijstje aarzel dan niet ons te vragen (bestuur@nedver.info)

Nederlandse (tand)artsen

Beschrijving Naam Referentie
Nederlandse tandartsen Mathieu van Schelt, Via Soldani, 10 Angera (VA) 0331-960051
Nico Terpstra, Clinica Dentalicum, Via Fiumara 7/11, Genova 010-4699788
  Roland Poelenjee, Piazzale Guglielmo Marconi - 21016 Luino (VA) 0332-510343
Nederlandse gynaecoloog Dorothea van Wijk, Centro Baroncini, Via Carlo Cattaneo 3 Sesto Calende (VA) 0331-958570
Nederlandse arts online SOS-arts is een App voor Android (Google Play) en IOs (AppStore) waarmee je waar ook ter wereld 24/7 een bevoegde Nederlandse huisarts via een beveiligde beeldverbinding kunt raadplegen.
 Website