Onderwijs

Voor veel jongere mensen die in Italie komen en wonen is het bestaan van de Europese School in Varese, en met name de Nederlandstalige sectie voor kleuter, lager en middelbare onderwijs, doorslaggevend geweest voor de beslissing om naar Italie te komen.

Belangrijk om te weten is dat hoewel de organisatie van de school anders is dan in Nederland, het succesvol doorlopen van de school recht geeft op een Europees Baccalaureaat en daarmee toegang tot HBO en WO in Nederland en in de andere Europese Unie lidstaten.

Nuttige onderwijs links

Link Beschrijving
Dutch for Children Dutch for Children (DfC) geeft online Nederlandse les aan kinderen in het buitenland of thuis. De online privélessen zijn lessen op maat: de manier van leren, het niveau én de interesse van de leerling staan voorop! Voor Nederlandstalige kinderen in het buitenland biedt Dutch for Children Nederlandse Taal en Cultuur op afstand aan: NTC-online. Ook kan je kind het Nederlands als tweede taal leren.
Europese school Varese Dit is de officiele website van de Europese school in Varese. Deze site kun je bekijken voor informatie over de school in het algemeen, maar ook voor practische zaken zoals bijv. de busdiensten bij sneeuw.
Europese school Algemene informatie over de Europese school als systeem, maar ook met links naar alle scholen in Europa.
Nederlands Onderwijs in het Buitenland Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB)
Ouder vereniging Europse school Varese De 'Associazione dei Genitori della Scuola Europea' is de ouder vereniging van de Europese school in Varese. De nederlandstalige sectie is vertegenwoordigd door twee Nederlands sprekende ouders.
Squla Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs leren. Dagelijks helpen spelletjes de kinderen om te oefenen met diverse vakken. De educatieve spelletjes zijn vrijwel op ieder apparaat te spelen. De voortgang is door ouders te volgen.