Cultuur en media

Italie en cultuur dat is natuurlijk net zoiets als Dik en Dun, Jip en Janneke of Pannekoeken met stroop. Het is onmogelijk, en bovendien niet de bedoeling, om alle culturele aspecten van Italie hier op te noemen. Wel willen we zaken naar voren brengen die een speciale gemeenschappelijke Italiaans/Nederlandse achtergrond hebben; en dit in de breedst mogelijke betekenis. Bijdragen zijn, zoals gebruikelijk, van harte welkom en kunnen gemaild worden naar de vereniging (bestuur@nedver.info).

Link Beschrijving
Blog Olanda Nederland door de ogen van een Italiaan, altijd actueel!
Dutch for Children Voor Nederlandstalige kinderen in het buitenland biedt Dutch for Children Nederlandse Taal en Cultuur op afstand aan: NTC-online. Ook kan je kind het Nederlands als tweede taal leren.
Erasmus ERASMUS Associazione Culturale "Per la promozione e la divulgazione della lingua Nederlandese e della cultura Olandese e Fiamminga"
Nederlandse TV zenders Sinds 2017 is het volledig legaal om in Italie, via de satellite en sinds het begin van 2018 ook via Internet, Nederlandse TV en Radio kanalen (NPO, commercieel en BVN) te ontvangen.
Readly Voor een vast bedrag per maand (ongeveer 10€) online toegang tot meer dan 150 Nederlandse (en nog veel meer internationale) tijdschriften. Per maand opzegbaar.