Uitstapjes

(Noord-)Italie biedt onvoorstelbaar veel mogelijkheden om een of meerdere dagen iets leuks te doen. Zelfs degenen die al vele jaren hier wonen, ontdekken steeds weer nieuwe plekjes waar het goed toeven is of waar leuke dingen te zien/doen zijn. Hieronder een lijstje met verschillende mogelijkheden en referenties naar publikaties waarin uitstapjes besproken worden. Weet je nog een leuke niet genoemde mogelijkheid laat het ons weten en we voegen die toe. Mail naar de Nederlandse Vereniging  op bestuur@nedver.info.

Link Beschrijving
Boekjes van Liesbeth Paardekoper "Altijd Zondag" is een boekje dat in 2008 voor het eerst verscheen en in 2013, in een ietwat gewijzigde vorm,  opnieuw werd uitgebracht. Beide versies zijn inmiddels uitverkocht net zoals het in 2010 verschenen, min of meer vergelijkbare, boekje "Thuis". Gelukkig is er in Oktober 2017 een geheel herziene versie van "Altijd Zondag" verschenen bij "Edicola Publishing" onder de titel "Lago Maggiore - Lago d'Orta & Milaan" (volg de link in de linker kolom en zoek onder Italie Boeken).  Vanwege het grote succes zijn er van de oudere boekjes Italiaanse en Engelse versies verschenen die wellicht nog steeds on-line vrerkrijgbaar zijn bij IBS en de Mondadori Store.
Calabria Magna Calabria Magna biedt ondersteuning aan Calabrië-gangers zoals het organiseren van een trouwpartij, het bemiddelen bij een rondreis, een weekend gidsen en een varieteit aan cursussen.
Fietsen Verschillende fietstochten in de provincie Varese. Voor een lekkere fietstocht van rond de 30 km zonder hoogteverschillen en autoverkeer is een rondje meer van Varese een aanrader. Voor een super Hollands gevoel: kies een regenachtige dag, dat heeft als bijkomende voordeel dat je de enige op het fietspad bent. Zondags kan het erg druk zijn.
Egyptisch museum Een absolute must voor een dagje (of twee) uit. Kombineer dit met een bezoekje aan Torino voor een onvergetelijk weekend.
Acquario di Genova Mooi aquarium waar je al snel een halve dag zoet bent. Aan de Ligurische kust waar natuurlijk nog verschillende andere fantastische plekjes zijn.
Family trips Een pdf bestandje in het Engels met verscheidene leuke uitstapjes.